311 Hussein Hamiid

Ikä: 54
Numero: 311
Kaupunginosa: Suurpelto

Olen 54v. Naimisessa, 4 lapsinen monikielinen ja kulttuurinen perheen isä, Suomessa vuodesta 1993. Osaan kuuta eri kieltä ja murreta niistä 4 ovat työkieli. Työntekijänä, yrittäjänä olen toiminut vuosien varrelta ja omakielinen opettajana (OMO) myös. Sydäntäni ovat lähellä ihmisten tasan-arvo, yhdenvertaisuus ja kaikkien antaa mahdollisuus vaikuttaa, maahanmuuttajille kieliosaamisen tai nimi ei pitää olla esteenä. Perhe äidit ovat kallis voimavara, heistä on pidättävä huolta ja kouluttaa maahanmuuttaja äidit varsinkin parempaan ja entistä enemmän niin, että arkemme ja tulevaisuus sujuu. Haluan omalla toiminnallani vähentää eriarvoisuus ja taata sen kaikille etenkin lapsille, nuorille ja vaunhuksille.

Minulle tärkeää

Lapselle ja nuorelle

Kun Espoo on hyvä lapselle ja nuorelle se tarkoita että se on hyvä kaikille myös. Ilmainen lähipäiväkoteja ja lähikouluja, harrastus ja lähiliikuntapaikkoja, turvallinen koulu jossa kiusaaminen ja syrjääminen on nolla teloranssi ja pienestäkin tuomitaan, turvallisia koulumatkoja ja ilmasta joukkoliikennettä. Näin Espoosta tulee paras kaupunki rakennettua.

Vanhuksista on pidettävä huolta

Vanhuksille tärkeitä palveluita ovat lääkärin ja terveyden- ja kotihoitajan palvelut. Jokaisella tulee olla terveyskeskuksessa omalääkäri ja –hoitaja, joiden vastaanotolle pääsee viikon sisällä. Kun terveyskeskuksia yhdistetään suuremmiksi, on huolehdittava siitä, että vanhukset pääset sujuvasti hoitoon. Terveyskeskusten tehokkuutta pitää parantaa töiden paljon paremmalla organisoinnilla. Kotihoitajien työ on organisoitava niin, että he voivat kiireettä hoitaa vanhusten asioita.

Hyvä koulutus on tulevaisuuden tärkein rakenne

Nuoren tulevaisuus riippuu ratkaisevasti koulutuksesta. On pidettävä huolta, että kukaan ei putoa opetuksesta koulun alkuvaiheessa niin, että koululaiset saavat peruskoulusta riittävät taidot (luku-, kirjoitus-, lasku- ja yhteiskunnan toimintaan liittyvät taidot) ja kelpoisuuden 2. asteen opintoihin. Vaikeuksissa oleville ja maahanmuuttajille on annettava toimivan apua ja tukea.