355 Iiris Mikkilä

Ikä: 34
Numero: 355
Kaupunginosa: Nöykkiö

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, työurani olen tehnyt pääsääntöisesti psykiatrisessa hoitotyössä. Vuonna 2016 perustin järjestön nimeltä Väylä ry. Järjestön tavoitteena on että tulevaisuudessa jokainen kehitysvammainen henkilö saisi tekemästään työstä asiallisen palkan. Toiminnanjohtajana vastaan järjestön hallinnosta sekä esimiestyöstä. Kevään 2017 kuntavaaleissa minut valittiin Espoon varavaltuutetuksi ja sain luottamustehtävän varhaiskasvatusjaoston varapuheenjohtajana. Kulunut kausi varavaltuutettuna on ollut todella mielenkiintoinen ja opettavainen. Olen päässyt seuraamaan espoolaista päätöksentekoa läheltä, ja vaikuttamaan minulle tärkeisiin asioihin. Varhaiskasvatusjaostossa olen perehtynyt espoolaiseen varhaiskasvatukseen. Laadukas varhaiskasvatus on yksi koko yhteiskunnan tärkeimmistä palveluista. Vapaa-aikani täyttyy perheen kanssa olemisesta. Perheeseeni kuuluvat italialaissyntyisen puolisoni lisäksi 5- ja 7-vuotiaat lapset, pupu, kolme hiirtä ja akvaario.

Minulle tärkeää

LAPSET JA NUORET ENSIN

Koronaepidemian lieveilmiöt ovat osuneet rajusti lapsiin ja nuoriin. Päättäjien tehtävä on käynnistää uudelleenrakennus niin että lasten ja nuorten hyvinvointiin panostetaan. Jokaisen päätöksen vaikutukset lapsiin on huomioitava. Samaan aikaan lasten ja nuorten perustarpeisiin on vastattava: korjataan homekoulut ja -päiväkodit, poistetaa varhaiskasvatusmaksut, ei kasvateta ryhmäkokoja, huolehditaan resursseista. Kasvatuksesta ja opetuksesta leikkaaminen ei ole säästö!

YHDENVERTAINEN TYÖELÄMÄ

Työelämästä on löydyttävä paikka kaikille! Meillä ei ole varaa jättää hyödyntämättä ihmisten potentiaali vamman, sairauden, etnisyyden tai iän perusteella. Otetaan käyttöön anonyymi rekrytointi Espoon kaupungin työpaikkoihin. Panostetaan työvalmennukseen. Ei solmita enää uusia avotyösuhteita. Muutetaan kehitysvammaisten työntekijöiden työskentely Espoon kaupungin toimialoilla reiluiksi palkkatöiksi. Tuetaan paikallisia yrityksiä työpaikkojen pelastamisessa.

KAIKKI MUKAAN!

Kuntapoliitiikassa on aina huomioitava heikoimman etu. Kenenkään elämä ei saa kurjistua kunnallisen päätöksenteon vuoksi. Valtuustoissa ei saa enää olla tilaa rasismille, syrjinnälle tai ihmisoikeuksia loukkaavalle puheelle.